Menu Toggle

Richard Hoogland Prijs

Daar is-tie weer: onze prijsvraag! Voor het Richard Hoogland Fonds staat – in lijn met het gedachtegoed van onze naamgever Richard Albertus Hoogland het welzijn van ouderen in de regio Utrecht op één. 

In 2023 ligt de focus met name op het thema eenzaamheid. Dat is niet voor niets: één op de vier ouderen voelt zich eenzaam. Reden voor ons Fonds om geld beschikbaar te stellen waarmee die eenzaamheid kan worden teruggedrongen. Dat doen we via onze reguliere bijdragen, maar eens per twee jaar ook middels een prijsvraag. In 2023 luidt de prijsvraag aldus:

Hoe kunnen we het sociaal isolement van ouderen in Utrecht voorkomen of verminderen?

Iedere organisatie uit de regio Utrecht kan initiatieven insturen, de enige voorwaarde voor deelname is het hebben van een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Waar zijn we naar op zoek?

Het Richard Hoogland Fonds is op zoek naar concrete plannen en initiatieven die goed aansluiten bij de praktijk.

Daarnaast mikken we met onze prijsvraag op een vernieuwende manier van denken en doen. Voorts kijkt de jury naar haalbaarheid, duurzaamheid en de verhouding tussen bereik en budget. Eerdere winnaars zijn o.a. Achter de Geraniums, Sunshine Society & Zin in Utrecht.

Wat is er te winnen?

De beste ideeën maken kans op de Richard Hoogland Prijs 2023 en voor de winnaars wordt 25.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld om het idee uit te voeren.

Hoe kun je deelnemen?

Uitgewerkte ideeën kunnen tot 31 mei 2023 via deze pagina worden ingestuurd. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, onder andere op haalbaarheid, duurzaamheid en hoe vernieuwend ze zijn. Aan de hand van de beoordeling wordt het prijzengeld à 25.000 euro verdeeld over de beste ideeën.

Richard Hoogland Prijs 2019

In 2019 werd de Richard Hoogland Prijs voor het eerst uitgereikt. Omapost en Sharing Stories ontvingen de prijs uit handen van wethouder Maarten van Ooijen.

Belangrijke data
Maandag 20 maart 2023: opening inzendingen projecten en initiatieven
Woensdag 31 mei 2023: uiterste inzenddatum voor initiatieven en projecten
Maandag 19 juni 2023: bekendmaking winnaars of finalisten
Eind juni/begin juli 2023: officiële uitreiking Richard Hoogland Prijs 2023

Richard Hoogland Prijs | Deelnemen | Deelnamevoorwaarden | Veelgestelde vragen | Contact