Menu Toggle

Het Fonds

Voor het Richard Hoogland Fonds staat het welzijn van ouderen in Utrecht op één. Een goede gezondheid van ouderen – van lichaam, geest en ziel – wordt steeds belangrijker, zeker nu ouderen vaker en langer zelfstandig wonen. Ruim een kwart van de mensen boven de 65 jaar is kwetsbaar voor ernstige gezondheidsproblemen en 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam – dat zijn in Utrecht alleen al meer dan 10.000 mensen!

Daarom stelt het Richard Hoogland Fonds geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, bijdragen aan zingeving en het omgaan met levensvragen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. Zo zetten we inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Hiervoor werken we met veel zorg samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, professionals en vrijwilligers.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Lees dan onze voorwaarden.

Stichtingsgegevens

Bestuur
Het bestuur van het Richard Hoogland Fonds bestaat uit:

Postadres
Abstederdijk 32 BC
3582 BM Utrecht

KvK-nummer
41177702

RSIN
8041.85.372

Beleidsplan

Verslaglegging