Menu Toggle

Omapost koppelt jong aan oud met activiteiten in Utrecht

Een middagje zeefdrukken, de geschiedenis van de Riverenwijk ontdekken of een 3-gangendiner met Oud-Hollandse ingrediënten gekookt door een jonge chef. Zomaar een greep uit de activiteiten die Omapost de afgelopen maanden in Utrecht heeft kunnen organiseren dankzij het winnen van de Richard Hooglandfonds Prijs 2019.

De app Omapost (Google Play; App Store) ken je misschien wel: je verstuurt er online kaartjes mee naar je offline opa en oma. Die vallen geprint bij hen op de mat. Maar daarnaast staat Omapost voor waardevolle verbinding tussen jong en oud en brengen we dus geregeld generaties samen. Nu was het tijd om dat in Utrecht te doen. Na afloop van elke middag kunnen deelnemers elkaar een kaartje sturen via de speciaal opgetuigde ‘UtrechtPost’-portal. Een klein verslag van de afgelopen, mooie maanden, waarbij jong en oud Utrecht nader tot elkaar kwamen.

12 oktober: geschiedeniswandeling door de Rivierenwijk

Het kwam met bakken uit de hemel vallen. Maar dat mocht de pret voor een groepje enthousiaste Rivierenwijkenaren en wat leken (Amsterdammers en mensen uit de rest van Utrecht) niet drukken. Onder begeleiding van gids Martin Brand werd gewandeld door de mooie buurt en leerden de deelnemers meer over hoe deze is geworden zoals ze is. Wist je bijvoorbeeld dat het plein bij de Amstelstraat vanuit de lucht gezien sterk lijkt op een Perzisch tapijt?

26 oktober: spelletjesmiddag bij DB’s

Normaliter een broedplaats voor ruige muzikanten, maar vandaag… een plek waar men ruig pingpong speelt. Of gigantische sjoelblokken schuift. Of rummikubt. Of een ander spel speelt. Gezellig!

2 november: pubquiz bij Brouwerij Oproer

Quizmaster Dinand verraste iedereen met zijn vragen tijdens de Pubquiz over Utrecht. Ondertussen proefden jong en oud van de lekkere biertjes van Brouwerij Oproer. De bitterballen? Die waren veganistisch. En heerlijk!

16 november: zeefdrukken met Kapitaal bij Vechtclub XL

Een populaire middag, waarvoor de aanmeldlijst erg snel vol zat. Via de app voor 50-plussers, Klup, hadden een hoop dames zich aangemeld. Samen met de enthousiaste jongeren werd het een hele gezellige, creatieve middag waarbij een hoop moois gemaakt werd.

30 november: Ontmoetingsdiner bij De Wilg

Neem de mooiste gymzaal die je ooit hebt gezien + een handjevol Oud-Hollandse ingrediënten + mooi gedekte lange tafels + mooie lichtjes + een jonge chef en je krijgt: een fantastische avond! Het gezelschap was goed en het eten was heerlijk. Ook dank aan Stichting Met je Hart en De Zonnebloem voor de aanwezigheid!

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.