Menu Toggle

Aanvragen

Het Richard Hoogland Fonds stelt geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, bijdragen aan zingeving en het omgaan met levensvragen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. Zo zetten we inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Wilt u weten of uw project of initiatief voor ouderen in Utrecht in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan!

U kunt voorafgaand aan de drie jaarlijks vastgestelde deadlines een aanvraag indienen, in ieder geval voor de geplande start van uw project.

DEADLINES 2019

AANVRAAG DOEN

Voldoet uw project aan de voorwaarden en bovenstaande inzenddata, dan kunt u starten met de online aanvraag. Houd de benodigde informatie en documenten bij de hand bij het invullen en uploaden in het online aanvraagformulier:

BEOORDELING AANVRAAG

Uw aanvraag wordt binnen één maand na de deadline in behandeling genomen. De projecten worden inhoudelijk beoordeeld door de bestuursleden van het Richard Hoogland Fonds. Zij bepalen of projecten een bijdrage ontvangen. Het Richard Hoogland Fonds dekt de kosten van projecten bij grote voorkeur gedeeltelijk. De hoogte van de bijdrage verschilt per project.

Als we zien dat de aanvraag niet voldoet aan onze voorwaarden of als we vragen hebben, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Als we een beslissing hebben genomen berichten we u zo snel mogelijk per e-mail over het besluit.

VERVOLG

Uitbetaling
Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de instelling het toegekende bedrag binnen twee weken (14 dagen).

Als het toegekende bedragen meer dan € 10.000 bedraagt, wordt het bedrag in termijnen uitbetaald. De eerste termijn volgt binnen twee weken na toekenning, de tweede termijn wordt halverwege het project uitbetaald. Enkel in overleg wordt hiervan afgeweken.

Communicatie
Het Richard Hoogland Fonds wordt graag betrokken bij eventuele communicatie uitingen rondom de toekenning van de aanvraag (pers- of nieuwsbericht).

Tijdens het project moet in alle project gerelateerde uitingen (bijvoorbeeld: pers- of nieuwsberichten, flyers en folders) het Richard Hoogland Fonds als (co)financier van het project worden vermeld, waar mogelijk met een verwijzing naar de website van het Fonds.

Verantwoording
Uiterlijk zes weken (42 dagen) na afloop van de aangegeven einddatum van het project legt de aanvrager verantwoording af over de besteding van het ontvangen geld en de impact van het project:

AANVRAAGFORMULIER

Aanvragen

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf.