Menu Toggle

Ondersteuning aanvragen

Het Richard Hoogland Fonds stelt geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, bijdragen aan zingeving en het omgaan met levensvragen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. Zo zetten we inspirerende plannen om in concrete activiteiten.

Wilt u weten of uw project of initiatief voor ouderen in Utrecht in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan!


Deadlines voor aanvragen

U kunt voorafgaand aan de drie jaarlijks vastgestelde deadlines een aanvraag indienen, in ieder geval voor de geplande start van uw project.

Aanvragen worden binnen enkele werkdagen na het indienen gecontroleerd op de voorwaarden. Indien u kort op de deadline een aanvraag indient is er geen ruimte voor een insturen van een aangepaste aanvraag, mocht de aanvraag niet aan alle voorwaarden voldoen. 


Benodigdheden voor een aanvraag

Voldoet uw project aan de voorwaarden en bovenstaande deadlines, dan kunt u starten met de online aanvraag. Houd de benodigde informatie en documenten bij de hand bij het invullen en uploaden in het online aanvraagformulier:

Als organisatie kunt u meerdere aanvragen per aanvraagronde en/of per jaar inzenden. Het Richard Hoogland Fonds honoreert maximaal één aanvraag per organisatie per jaar.


Beoordeling aanvraag

Uw aanvraag wordt binnen één maand na de deadline in behandeling genomen. De projecten worden inhoudelijk beoordeeld door de bestuursleden van het Richard Hoogland Fonds. Zij bepalen of projecten een bijdrage ontvangen. Het Richard Hoogland Fonds dekt de kosten van projecten bij grote voorkeur gedeeltelijk. De hoogte van de bijdrage verschilt per project.

Als we zien dat de aanvraag niet voldoet aan onze voorwaarden of als we vragen hebben, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Als we een beslissing hebben genomen berichten we u zo snel mogelijk per e-mail over het besluit.


Uitbetaling & verantwoording

Uitbetaling

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan – zodra dit nodig is voor de uitvoering van het project – het bedrag bij de penningmeester van het Richard Hoogland Fonds worden opgevraagd. De instelling ontvangt dan het toegekende bedrag binnen twee weken (14 dagen).

Als het toegekende bedragen meer dan € 10.000 bedraagt, wordt het bedrag in termijnen uitbetaald. De eerste termijn volgt binnen twee weken na het opvragen, de tweede termijn wordt halverwege het project uitbetaald. Enkel in overleg wordt hiervan afgeweken.

Communicatie

Het Richard Hoogland Fonds wordt graag betrokken bij eventuele communicatie uitingen rondom de toekenning van de aanvraag (pers- of nieuwsbericht).

Tijdens het project moet in alle project gerelateerde uitingen (bijvoorbeeld: pers- of nieuwsberichten, websites of websitepagina’s, flyers en folders) het Richard Hoogland Fonds als (co)financier van het project worden vermeld, waar mogelijk met een verwijzing naar de website van het Fonds.

Verantwoording

Uiterlijk zes weken (42 dagen) na afloop van de aangegeven einddatum van het project legt de aanvrager verantwoording af over de besteding van het ontvangen geld en de impact van het project:


Aanvraagformulier

Aanvragen

 • Toegestane bestandsextensies: .pdf
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB, Max. aantal bestanden: 1.
  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Toegestane bestandsextensies: .pdf
   Sleep bestanden hierheen of
   Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB, Max. aantal bestanden: 1.
   • Toegestane bestandsextensies: .pdf
    Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB, Max. aantal bestanden: 1.