Menu Toggle

Winnaars Richard Hoogland Prijs 2023

De afgelopen maanden was het Richard Hoogland Fonds in het kader van de Richard Hoogland Prijs op zoek naar concrete plannen en initiatieven die een antwoord hebben op de vraag: hoe kunnen we eenzaamheid van oudere mensen in Utrecht voorkomen of verminderen? De beste ideeën maakten kans op de Richard Hoogland Prijs 2023 en voor de winnaars werd 25.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld om het idee uit te voeren.

De jury – het bestuur van het Richard Hoogland Fonds – heeft alle inzendingen grondig beoordeeld en een drietal finalisten geselecteerd. Op 5 juli 2023 kregen de finalisten gelegenheid hun project een laatste maal aan te bevelen bij de jury, waarna de definitieve uitslag bekendgemaakt werd. Winnaar van de Richard Hoogland Prijs 2023 is Stichting Appeltaartconcerten. Ook de nummers 2 & 3 – Stichting Gouden Dagen en Stichting WerkTeDoen – ontvingen een financiële bijdrage voor hun project. De cheques werden tijdens een vrolijk samenzijn in de Utrechtse Janskerk uitgereikt door wethouder Linda Voortman.

 

De finalisten

 

 

 

WerkTeDoen

Stiching WerkTeDoen biedt met Bob de Bot een software-oplossing om de eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Ze zijn in Nijmegen en omgeving al succesvol bezig met dit project. Het Richard Hoogland Fonds hoopt dat, met de bijdrage, ook in Utrecht een begin gemaakt kan worden met het onder de aandacht brengen van Bob de Bot.

 

Appeltaartconcerten

De Appeltaartconcerten beginnen een heus begrip te worden in het Utrechtse. De formule van muziek en appeltaart slaat aan, juist door het laagdrempelige karakter ervan. Met de € 15.000,- die we uitreiken aan Appeltaartconcerten willen we de stichting in staat stellen om een nog groter bereik te realiseren.

 

Gouden Dagen

Gouden Dagen gaat, naar Spaans voorbeeld, aan de slag met het dichten van de digitale kloof die veel oudere mensen ervaren. Dat ze dat doen met vrijwilligers uit de buurt (samenwerking Thuisgekookt) is, vinden wij, een sterk punt. Het één-op-één contact met vertrouwde gezichten uit de buurt maakt dat én de digitale vaardigheden worden verbeterd én tegelijk wordt gewerkt aan het duurzaam verbreden van het netwerk. Uitstekend! 

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor financiële ondersteuning vanuit het Richard Hoogland Fonds? Doe de QuickScan!

Richard Hoogland Prijs | Deelnemen | Deelnamevoorwaarden | Veelgestelde vragen | Contact