Menu Toggle

Vrienden van Abrona laat ouderen weer fietsen

Corona had en heeft veel invloed op de bewegingsvrijheid van mensen. Dat geldt ook voor de cliënten van Abrona, een organisatie die dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via het project Fietsen maakt je blij! zijn een aantal elektrische duofietsen aangeschaft die maken dat bewoners makkelijker naar buiten kunnen. Al fietsend wordt ook het bewegen gestimuleerd en zodoende gewerkt aan het verbeteren van de conditie.

Wilke Sloesarwij, als fondsenwerver betrokken bij Vrienden van Abrona, laat weten: “Mede dankzij het Richard Hoogland Fonds hebben we diverse fietsen kunnen aanschaffen. Fietsen is opnieuw ontdekt bij Abrona, ook om bewegen weer leuk te maken. Daarom is het juist zo fijn dat er op diverse locaties een fiets staat waarmee cliënten kunnen genieten van het buitenleven.”

Fietsen vergroot je wereld

De duofiets zorgt ervoor de de wereld van bewoners weer wat groter wordt. Het is belangrijk om ook mensen te ontmoeten buiten de eigen woonlocatie. Fietsen vergroot de leefwereld van de cliënten. “Sinds we een elektrische duofiets hebben ontvangen maken onze cliënten er intensief gebruik van. Dankzij deze fiets hebben een aantal cliënten voor het eerst sinds jaren fietsend boodschappen kunnen halen”, aldus een van de begeleiders.

 

 

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.