Menu Toggle

SyncVR werkt aan sneller herstel ouderen

Op de afdeling Ouderengeneeskunde van het Diakonessenhuis wordt, in samenwerking met medische start-up SyncVR, onderzocht of ouderen met een Virtual Reality-bril langer op een hometrainer fietsen. In beweging blijven is namelijk belangrijk voor het herstel en voor lichamelijke én geestelijke gezondheid. Met deze bril op is het alsof patiënten door Utrecht en het Utrecht van hun jeugd fietsen.

“Veel ouderen in en om Utrecht hechten  veel waarde aan de plek waar ze  lang hebben geleefd. Maar vaak kunnen ze hier helaas door fysieke en/of mentale ongemakken niet meer naartoe”, vertelt Floris van der Breggen van SyncVR. “Samen met het Richard Hoogland Fonds maken we dat weer mogelijk, als eerste voor geriatrische patiënten in het Diakonessenhuis.” SyncVR ontwikkelt virtual reality ervaringen uit de omgeving. Van der Breggen: “Van de zegelmarkt tot de Dom, van de Utrechtse Heuvelrug tot het Neude: ouderen komen weer even terug op hun geliefde plekken. Het Richard Hoogland Fonds en Fonds Sluyterman van Loo maken deze pilot mogelijk. We zijn ervan overtuigd dat deze  innovatieve toepassing voor veel ouderen de kwaliteit van hun leven kan verbeteren.”

Hoe dat werkt? Bekijk deze video die door het Diakonessenhuis werd gemaakt:

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.