Menu Toggle

Swingende bewoners verzorgingshuizen

In het voorjaar van 2022 zijn de vier blazers van het kwartet de Lovebells op pad geweest in Utrecht. Zij zijn met een tenor saxofoon, alt saxofoon, trompet en een bugel langs geweest bij de Utrechtse verzorgingshuizen om concerten te geven van gezellige muziek – Hollandse meezingers, klassieke walsjes en bekende, swingende jazz-nummers. Dit doen ze, namens Stichting Muziek Zonder Grenzen, wel vaker, maar nu hebben ze er een andere draai aan gegeven. Het kwartet is op pad geweest met Ellen van Hoek, een specialist op het gebied van ouderen in beweging.

Richard Hoogland Fonds

Mede dankzij de support van het Richard Hoogland Fonds kon er een middag georganiseerd worden waar ouderen niet alleen mee konden klappen en zingen, maar waar men met hulp van Ellen ook lekker in beweging kwam. Naast een gezellige middag hebben Ellen en het blaaskwartet er zodoende ook een gezonde middag van gemaakt. Als kers op de taart is door de muzikanten een aantal cd ’s uitgedeeld aan het aanwezige publiek.

Richard Hoogland FondsRichard Hoogland Fonds

 

Een paar quotes van de deelnemers:

“Fijne sfeer in de zaal.”

“Wat een enthousiasme!” 

“De instrumenten dragen goed bij aan een feestgevoel!” 

“Veel herkenbare nummers”

“Dat mensen gingen dansen. Had ik  niet gedacht!” (van een medewerker)

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.