Menu Toggle

Seniorencollege van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan nu ook op televisie

Na vele succesvolle reeksen interactieve colleges door het hele land én online is Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan vanaf eind augustus ook wekelijks te zien op televisie met het programma Seniorencollege. De ingrediënten zijn hetzelfde: het programma biedt senioren een mentale uitdaging. Tijdens afwisselende uitzendingen wordt hun brein aan het werk gezet. 

Presentator Lisette neemt de kijker mee naar colleges, die worden gegeven door enthousiaste studenten. Het aanbod is divers: van bluesmuziek tot kunstgeschiedenis, maar ook een college over de grootste criminelen aller tijden.

Seniorencollege bij televisiezender ONS

Vanaf vrijdag 28 augustus is Seniorencollege wekelijks te zien bij televisiezender ONS.

Seniorencollege online en op televisie

Door het coronavirus heeft Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan de afgelopen periode minder colleges op locatie kunnen organiseren. Daarom werd de focus verlegd en juist gekeken naar alles dat wél mogelijk was: online seniorencolleges, hulp aan ouderen via #OGJGhelptmee, een kaartenactie en de ontwikkeling van een online academie en ontwikkeling van digitale ondersteuning voor onze vrijwilligers. En dus de opnames van televisieprogramma Seniorencollege.

Het programma Seniorencollege is vanaf 28 augustus wekelijks te zien op vrijdag om 17.00 uur en zondag om 20.00 uur op tv-zender ONS. Dit kanaal richt zich op ouderen en heeft een bereik van 1,5 miljoen kijkers per week. ONS is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet. De zender is onder andere te ontvangen op kanaal 50 van ZIGGO en op kanaal 89 van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.