Menu Toggle

Aan de slag met instrumenten en computers

In de voorbije maanden zagen verschillende organisaties hun projectaanvraag gehonoreerd worden door het Richard Hoogland Fonds. Twee daarvan zijn het Grijze Koppen Orkest van Stichting AxionContinu en Start Samen van KlikStart. Samen iets doen, muzikaal of digitaal, staat centraal in beide projecten.

Vrolijk groot muziekproject

Het Grijze Koppen Orkest in woon-zorgcentrum De Bijnkershoek is een vrolijk, ontroerend, zelfvertrouwen-gevend en verbindend muziekparticipatieproject voor kwetsbare ouderen”, vertelt Joyce Vlaming, projectleider Kunst & Cultuur bij Stichting AxionContinu. Ouderen spelen en zingen al musicerend op laagdrempelige instrumenten en vormen het middelpunt van het community-orkest”. Soms sluiten ook kinderen, muziek-amateurs en professionals aan. Ouderen en medewerkers kijken er naar uit en staan te popelen om te beginnen. Vlaming: “Iedereen is welkom en mag meespelen!

Online zelfredzaamheid realiseren

Stefan Werrelmann, drijvende kracht achter KlikStart: “‘Start Samen’ is een tablet- en laptopcursus bestaande uit 7 bijeenkomsten waarin senioren meer leren over het internet, online contact, zoeken en vermaak”. Leuke energizers zorgen ervoor dat vaardigheden blijven hangen en met de hulp van studenten van de Hogeschool Utrecht wordt van iedere bijeenkomst een feestje gemaakt. Werrelmann: “Met Start Samen kunnen wij senioren meer betrekken in het dagelijks leven, zelfredzaamheid realiseren en samen heel veel plezier beleven!”. Start Samen vindt de komende maanden op vier verschillende locaties plaats: vanaf dinsdag 19 november in Leidsche Rijn en Lombok en vanaf woensdag 20 november in Zuilen en Overvecht. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.