Menu Toggle

Wandelen langs kunst in dementievriendelijk(er) Utrecht

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag en het project Dementievriendelijke Gemeente Utrecht is er in september 2022 een kunstroute georganiseerd door Alzheimer Nederland Gemeente Utrecht. In Wittevrouwen, de Vogelenbuurt en het Griftpark was werk van mensen met dementie te bewonderen. Wethouder Linda Voortman opende de tentoonstelling. 

 

Vanuit het Richard Hoogland Fonds is ook een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit project. Het besteden van aandacht aan creativiteit is voor mensen met dementie belangrijk. Creatief bezig zijn is ontspannend, geeft plezier en inspireert. Voor deze route werden mooie of ontroerende werken uitgekozen.

De kunstroute heeft niet enkel wat te bieden voor mensen met dementie, doordat de kunst wordt tentoongesteld in het raamkozijn van diverse buurtbewoners en winkeliers, heeft dit project ook een informatieve functie. Omdat de kunstroute dwars door de verschillende wijken loopt, ontmoeten kunst, de makers ervan, mensen met dementie, wijkbewoners, winkeliers en kunstliefhebbers elkaar. Men raakt zodoende bekend met dementie en de gevolgen ervan. En bekendheid met dementie is van belang als we Utrecht dementievriendelijker willen maken.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.