Menu Toggle

Optreden van Diva dichtbij

Optredenreeks van Diva dichtbij

Op donderdag 12 mei 2023 heeft het eerste optreden van Diva dichtbij plaatsgevonden op de Geinsche Hof 75. Het was de start van een reeks optredens, mogelijk gemaakt door het Richard Hooglandfonds. Diva dichtbij is een professionele organisatie van zangers die voor mensen met dementie ‘optreden’. Hun werk is zingen, contact maken, mensen op een diep gevoelsniveau bereiken. Met als doel kleur geven aan iemands leven en naar de mens kijken achter de ziekte. De zanger/zangeres is in staat om mensen op diep gevoelsniveau met zijn/haar stem en contactvaardigheid te bereiken. Muziek is een belangrijk middel om met mensen met dementie te communiceren, zeker als het gekoppeld is aan liefdevolle, warme stemmen. De optredens zijn altijd kleinschalig met een breed repertoire aan liedjes. Daarmee is het mogelijk een persoonsgericht optreden te verzorgen. 


In 2022 is Diva Dichtbij al een keer langs geweest op locatie de Geinsche Hof 75 om 2 optredens te verzorgen. Thomas Borggrefe, geestelijk verzorger bij ZorgSpectrum, heeft de optredens bijgewoond en deelt zijn ervaringen:  Diva dichtbij is een groep artiesten die liefdevol afstemt op de behoefte van mensen. ‘Het heeft me geraakt, ik kan eindelijk weer ’s gaan huilen’. ‘ik had na het optreden van de zanger weer mijn stem terug’, Zei een man die jarenlang in een koor heeft gezongen en door zijn Parkinson-dementie zijn zangstem kwijt is. Ook familieleden en medewerkers waren diep onder de indruk van de gevoelswereld van de mensen die naar de muziek luisterden.

 

Optredenreeks van 12 optredens

Vanwege deze mooie ervaringen is er werk van gemaakt om hier een vervolg aan te geven. Dit is nu van start met het optreden op donderdag 12 mei, de eerste in een reeks van 12 optredens. Het komende jaar zal Diva dichtbij elke maand langskomen voor een optreden en kan hier een terugkeren spektakel van gemaakt worden. Om dit mogelijk te maken is ZorgSpectrum gesponsord door het Richard Hooglandfonds, een mooi en gul gebaar waar wij uiteraard erg dankbaar voor zijn.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.