Menu Toggle

Naar de film met Vier het Leven

Het Richard Hoogland Fonds maakt het voor Stichting Vier het Leven en haar vrijwilligers mogelijk om ouderen in de regio Utrecht te laten genieten van mooie voorstellingen, films, concerten en museumbezoeken; want eropuit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En als de sociale contacten afnemen, dan nemen gevoelens van eenzaamheid toe. Juist dit wil Vier het Leven tegengaan door het op regelmatige basis gevarieerde sociaal-culturele uitjes aan te bieden. Altijd iets moois hebben om naar uit te kijken en lang van na te kunnen genieten én een onderwerp om over te praten met anderen.

Quote van een gast voorafgaand aan het uitje: 
“Een jaar geleden is mijn man overleden en ik mis hem heel erg. Toch wil ik het leven weer op gaan pakken en ik ga nu voor het eerst mee met Vier het Leven. Ik heb er zo’n zin in. Misschien vind ik wel een gezellige vriendin of vriend, dat zou ik zo leuk vinden.”

Seizoen 2022/2023 is goed begonnen. We nemen u graag mee naar woensdagmorgen 21 september. Bij 29 ouderen in de regio Utrecht klinkt omstreeks 09.00 uur de deurbel. Een vrijwilliger van Vier het Leven staat op de stoep en heeft de auto klaar staan. In de auto zitten al twee gasten, soms zijn het bekenden van een vorig uitje, soms zijn het nieuwe gasten. We gaan naar Theater Aan de Slinger in Houten, waar een mooie film getoond gaat worden. De vrijwilliger vertelt dat er een groep van 42 personen van Vier het Leven aanwezig zal zijn. De stemming zit er gelijk al in, iedereen heeft zin om te gaan. Aangekomen bij het theater staat de koffie en thee klaar. Gezellig gepraat van gasten en vrijwilligers zorgt voor een ontspannen sfeer. De deuren naar de filmzaal gaan open en iedereen neemt plaats. De film “Downton Abbey: A new beginning” wordt ingeleid door een vrijwilliger van Vier het Leven en ze heeft niets te veel gezegd: het is een prachtige film met mooie historische beelden en kostuums, veel humor en drama. Een film waarbij alles klopt en waar nog fijn over na gesproken kan worden bij het drankje na de film in de foyer. Er wordt heerlijk gelachen. Daarna is het tijd om te gaan en de vrijwilligers halen de auto’s vast op. Gasten stappen in en worden rond 13.00 uur weer veilig thuis gebracht. Het nagenieten kan beginnen . . .

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.