Menu Toggle

Muziek en appeltaart in de Domkerk

Stichting Appeltaartconcerten speelt laagdrempelige concerten, vooral voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in contact komen met klassieke muziek. De professionele musici treden bijvoorbeeld op in de ouderenzorg, wijktheaters, buurthuizen, een TBS kliniek en het speciaal onderwijs. De appeltaart die na afloop wordt geserveerd is een symbool voor de ontspannen sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen. Stichting Appeltaartconcerten is aangesloten bij de Utrechtse en de Nationale Coalitie tegen eenzaamheid.

Het Richard Hoogland Fonds ondersteunt een bijzonder project: een tweejarige serie Appeltaartconcerten in de Domkerk in Utrecht. In samenwerking met de Vrienden van de Domkerk worden de concerten georganiseerd.

Door Utrecht Museumdag worden ouderen uit verpleeghuizen met busjes naar de Domkerk gebracht. En daarnaast komen heel veel muziek- en taartliefhebbers op een doordeweekse ochtend luisteren naar de professionele musici van Stichting Appeltaartconcerten.

 

Komt u ook eens luisteren? Neem dan uw buren mee! (graag wel even reserveren via onze website www.appeltaartconcerten.nl)

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.