Menu Toggle

Kerstdiner Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen samen rond feestdagen

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland hebben nauwelijks sociale contacten. Vele van hen zijn ook met Kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseert zij door het hele land kerstdiners. Maar liefst 5.000 ouderen krijgen van het Nationaal Ouderenfonds en partners een volledig Kerstdiner aangeboden.

De Kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Nationaal Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

kerstdiner nationaal ouderenfonds

Maar liefst 5.000 ouderen vinden gezelligheid, heerlijk eten en een warm welkom bij een Kerstdiner van het Nationaal Ouderenfonds

Kerstdiner Nationaal Ouderenfonds in Utrecht

Ook voor ouderen uit Utrecht werd een Kerstdiner georganiseerd. Het diner werd gehouden in het Van der Valk Hotel Utrecht op 19 december 2017. In totaal stellen 49 Van der Valk locaties hun deuren open voor ouderen. In 2017 werd het Kerstdiner van het Nationaal Ouderenfonds voor de veertiende keer georganiseerd.

Bij het ene hotel wordt de avond muzikaal omlijst en staan er leden van de lokale Rotaryclub in de bediening. In andere hotels helpen de kinderen mee, zijn er klassieke koren te horen of worden de ouderen getrakteerd op een cabaretvoorstelling. Hoe dan ook, het is voor iedereen altijd een onvergetelijke avond.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.