Menu Toggle

Het kan weer! Utrechtse ouderen naar het theater

Na ruim anderhalf jaar theaterdroogte, reden: corona, is Vier het Leven afgelopen najaar weer voorzichtig begonnen met haar theateractiviteiten voor ouderen. In het najaar van 2021 vonden maarliefst 24 voorstellingen plaats in Utrecht – Vleuten – De Meern. Met succes. De belangstelling bleek groot. Ouderen hebben het theater gemist. 

Stichting Vier het Leven organiseert sociaal culturele activiteiten met begeleiding, die plaatsvinden in theaters, concertzalen, bioscopen en musea. Senioren en ouderen vanaf 65 jaar zijn welkom, maar de gemiddelde leeftijd van de gasten ligt met 83 jaar veel hoger. Dat publiek is gebaat bij culturele activiteiten. Een voorstelling is iets om naar uit te kijken, een nieuwe ervaring, levert vaak ook nieuwe contacten op en geeft aan (soms eenzame) ouderen het gevoel ‘er weer bij te horen’. Denk ook aan het belang van ogenschijnlijk simpele zaken als het belletje vooraf en het ritje in de auto. Fijne momenten voor ouderen voor wie ‘contact’ niet vanzelfsprekend is.

De cyclus van afgelopen najaar had nog te kampen met de naweeën van de pandemie. Dankzij de vrijwilligers van Vier het Leven was het toch mogelijk om iedereen, met QR-code en wel, een plekje in de Utrechtse zalen te bezorgen. En niet voor niets, aldus regiocoördinator Elles Linssen: “we ontvangen terugkoppelingen als: mooie gesprekken, warme ontmoetingen, veel gelachen, liefdevol theater zo gemist enz. enz. Kortom, iedereen is er echt weer aan toe om uit te gaan, avonturen te beleven en weer nieuwe gespreksstof te hebben voor de weken erna. Gasten geven aan ernaartoe te hebben geleefd en weer lang na te gaan genieten.” 

De gasten bezochten onder meer voorstellingen in Theater De Kom, Theater Aan de Slinger, Fulco in Zeist en de Janskerk in Utrecht. 

 

 

 

 

 

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.