Menu Toggle

Gouden rondvaart in Utrecht

Bijna 500 bezoekers kunnen genieten van een muzikale rondvaart door de grachten van Utrecht.

In het kader van Utrecht 900 jaar heeft Stichting Gouden Dagen, in samenwerking met rederij Schuttevaer, de Utrechtse grachten goudgekleurd. Het idee was om ouderen en hun buurtbewoners met elkaar te verbinden. En wel op de volgende wijze: nodig een oudere uit die vlakbij woont en geef je op om samen te genieten van een muzikale rondvaart door de binnenstad van Utrecht. Een initiatief waar het Richard Hoogland Fonds graag haar steentje aan bijdraagt. En bovendien een geslaagd initiatief! Een grote menigte ouderen en buurtbewoners verzamelde zich op 23 en 24 juni op de Nieuwekade in Utrecht. Na het tonen van hun entreebewijs werd men over een gouden loper naar één van de boten begeleid.

Onderweg werden er spontaan Utrechtse liederen gezongen door de bezoekers en wisten ze zelf vele verhalen over de geschiedenis van Utrecht te vertellen. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers met elkaar in gesprek gingen. Langs de kade was er live muziek door diverse conservatoriumstudenten. Na een rondvaart van 1,5 uur meerden de boten aan voor het hoofdprogramma: een live operaconcert!

 

 

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.