Menu Toggle

Gehonoreerde projecten brengen ouderen samen

Aanvragen van drie verschillende organisaties ontvangen deze maand een bijdrage van het Richard Hoogland Fonds. De projecten van Stichting VanHarte, Stichting Senior&Student en Stichting Thuishuis Woerden hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: het via activiteiten bij elkaar brengen van mensen, om op die manier eenzaamheid onder ouderen in Utrecht tegen te gaan.

Op thema netwerk vergroten

“De bijdrage van het Richard Hoogland Fonds maakt het mogelijk dat Resto VanHarte zes themadiners organiseert, speciaal voor onze oudere bezoekers in Utrecht”, vertelt Madelon Koster, Restomanager bij Stichting VanHarte. Tijdens deze themadiners kunnen de gasten niet alleen genieten van een heerlijk driegangendiner, maar zorgt Resto VanHarte ook voor activiteiten waarbij ouderen nieuwe contacten kunnen leggen en hun sociale netwerk vergroten.” In overleg met geïnteresseerde ouderen onder de vrijwilligers en vaste gasten stelt het lokale Resto-team een programma samen. Koster: “Mogelijke thema’s zijn bijvoorbeeld een hobbymarkt, gezond en fit ouder worden en meezingen met muziek uit de oude doos.”

Minder stille zomermaanden

Lotte Ruyten, vrijwilliger coördinator bij Stichting Thuishuis Woerden, merkt dat zomermaanden voor veel ouderen wel erg stil worden: “Met de zomervakantie voor de deur houden veel clubjes en organisaties een zomerstop. Dit betekent voor veel ouderen dat hun wekelijkse activiteiten niet doorgaan. In deze periode zijn ook familie, buren en bekenden vaak ook een tijdje op vakantie.” Stichting Thuishuis Woerden organiseert daarom in de zomermaanden extra activiteiten voor ouderen. Ruyten: “Om deze extra activiteiten kosteloos te kunnen aanbieden, zodat iedereen mee kan doen, hebben we een mooie bijdrage van het Richard Hoogland Fonds ontvangen.”

Van elkaar leren

Anne van Oudheusden, oprichter van Stichting Senior&Student is erg blij met de bijdrage van het Richard Hoogland Fonds: “Door de bijdrage van het Richard Hoogland Fonds kunnen we Utrechtse ouderen koppelen aan een leuke student voor een jaar lang hulp en gezelschap! En dat is fantastisch, want we hebben een wachtlijst van meer dan 100 senioren die graag aan een student gekoppeld willen worden.” De student gaat regelmatig op bezoek bij de senior en samen ondernemen ze leuke activiteiten. Van Oudheusden: “Beide generaties kunnen veel van elkaar leren en staan elkaar bij. Daarom heet ons project Jong+Oud=Goud!”

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.