Menu Toggle

Ga toch fietsen!

Woensdag 11 juli werden de duo- en rolstoelfiets van Huize Het Oosten feestelijk in gebruik genomen. Bestuurder Mart van de Lisdonk fietste samen met een vrijwilliger door een prachtig lint en maakten, onder luid applaus, het eerste officiële ritje op de duo-fiets.

De duo- en rolstoelfiets werden met behulp van gelden uit de Stichting van Ewijck van Oostbroek en De Biltfonds, Stichting Mens en zijn Natuur, Kf Heinfonds, het Richard Hoogland Fonds, De Winter-Heijnsius Stichting en Stichting Elise Mathilde fonds aangeschaft. Twee vrijwilligers (en tevens bewoners van Huize Het Oosten) hebben op basis van goede ervaringen met de fietsen het initiatief genomen om de verschillende fondsen aan te schrijven. Hierdoor kunnen ook de bewoners van Huize Het Oosten genieten van het buiten zijn. Bijna het gehele bedrag is door fondsen bij elkaar gebracht.

Fietsen is een goede manier van bewegen en erg gezond voor het lichaam. Ook mensen die slecht ter been zijn kunnen zo, in tegenstelling tot lopen, behoorlijke afstanden afleggen. Fietsen op een duofiets is bovendien ook nog eens erg gezellig, omdat je niet achter, maar naast elkaar zit. De reacties vanuit de bewoners zijn hartverwarmend. Voor velen is het fietsen alweer een tijd geleden en wordt het als een feestje ervaren, ‘Eindelijk de wind weer door mijn haren’, aldus een bewoner.

Bron: De Vierklank