Menu Toggle

Eindelijk genieten van de Gouwe Ouwe-concerten

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond en komt uit de koker van Stichting De Tijdmachine. Contact staat centraal. Buurtbewoners, familie, vrienden; iedereen is welkom! Huisband De Tijdmachinisten speelt live de grootste hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld. Nostalgie gegarandeerd!

De coronapandemie gooide aanvankelijk roet in het eten, maar eind mei 2020 is het dan eindelijk zo ver en mogen we weer de wei in. Met strandstoelen, flamingo’s, discobollen en een heuse Volkswagen T1 bus zagen we weer hoe mooi en belangrijk ons werk is. Er worden verzoekjes gespeeld voor bewoners, er worden dansjes gedaan en er wordt volop meegezongen; natuurlijk allemaal op veilige afstand. De Zomertour was het eerste moment waarbij iedereen weer even kon ontspannen en bewoners naar buiten mochten om in het zonnetje te genieten van de muziek en gezelligheid. In 2020 en 2021 werd de Gouwe Ouwe Zomertour een belangrijke activiteit om ouderen te kunnen bereiken, zij het op afstand. De projectmedewerker die op locatie aanwezig was, zorgde ervoor dat de maatregelen rondom het virus werden nageleefd.  

 

Een van de aanwezigen vertelt: “Ik heb Gouwe Ouwe cadeau gedaan omdat mijn partner en ik altijd gek waren op muziek. Toen ze ziek werd, hadden we vaak Radio 5 aanstaan in huis. We maakten dan spontaan een dansje door het huis. Nu woont zij in een huis voor jong-dementerenden. Toen ik Gouwe Ouwe op social media zag, wist ik direct: dáár maak ik haar blij mee! (…) De muzikanten waren erg goed en iedereen genoot. Er waren veel enthousiaste vrijwilligers die leven in de brouwerij brachten, dat vond ik zo leuk. Bewoners hadden plezier en waren ongegeneerd aan het dansen. Ikzelf vond het heel mooi om te zien hoe anderen omgingen met hun familieleden. En al zaten mensen in een stoel, toch deden ze mee. Een bewoner begon heel uitbundig mee te zingen. Het bleek dat hij in een band had gezeten. Mijn partner praat niet meer, maar ‘Daar bij de waterkant’ zong ze woord voor woord mee. Dat was een heel bijzonder moment.”

 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.