Menu Toggle

Digitale Buddies, nu ook in de Zorg!

Wat zijn we blij dat ons bestaande programma Digitale Buddies nu ook toepasbaar blijkt binnen de zorg! De kerningrediënten van Digitale Buddies zijn bijzondere ontmoetingen tussen jong en oud, oprecht contact en het vergroten van digitale vaardigheden. Dat gunt de GeluksBV aan alle Utrechtse ouderen. 

Richard Hoogland Fonds

Bij Careyn vonden we de mogelijkheid om in co-creatie met de welzijnsmedewerkers, het programma zó in te vullen, dat bewoners op de zorglocatie Buitenhof ook mee kunnen doen met Digitale Buddies. Op een manier die bij hen past. Na een 5-tal train-de-trainersessies in januari en februari 2022, gingen ze enthousiast van start. En wat is het dan mooi als het programma opnieuw, op een nieuwe plek, tot leven komt.

Richard Hoogland Fonds

Ook Careyn is enthousiast: ‘Vijf studentes die leren voor assistent in de zorg zijn 5 weken geleden bij ons aan de slag gegaan. Ze zijn er in totaal 10 woensdagmiddagen om gezellig met onze bewoners met een seniorentablet bezig te zijn. Op de somatische afdeling wordt serieus onderzocht en geleerd en op 3 psychogeriatrische afdelingen die verder meedoen, wordt één op één met behulp van de tablet gewerkt aan een levensboek. Daar worden allerlei thema’s van het leven in verwerkt zoals verliefd worden, trouwen, kinderen, school, wonen, werken, hobby’s en uitjes, sporten, vakanties en reizen, (huis)dieren, eten en drinken, contacten. Eén bewoonster van somatiek werkt ook aan een levensboek. Er wordt driftig met zoekmachines naar foto’s gezocht, op YouTube en social media gekeken en met mailboxen gewerkt. De studentes zijn voornamelijk meiden met een andere culturele achtergrond, wat zowel interessant en leerzaam is voor onze bewoners als voor de meiden zelf. Ze hebben van een medewerker scholing gekregen over dementie en ze krijgen 3 keer intervisie van een HBO studente social work. Naast Digitale Buddies gaan ze ook met bewoners in rolstoel naar het winkelcentrum en praten ze met andere bewoners om om te leren gaan met allerlei verschillende mensen. Het is ook een goede gelegenheid om de taal te oefenen en onze samenleving beter te leren kennen. Buitenhof is er blij mee!’

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.