Menu Toggle

Derde duofiets van Fietsmaatjes Woerden in Kamerik

Op 5 april 2024 is de derde duofiets van Stichting Fietsmaatjes Woerden officieel in gebruik genomen. Wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw uit Woerden maakte met voorzitter Harke Baarde een feestelijke entree op het binnenpleintje van wooncomplex de Cope in Kamerik. Enkele tientallen aanwezigen vierden deze opening mee met een hapje en een drankje. Tevens was er de gelegenheid om direct een proefritje te maken. En daar werd goed gebruik van gemaakt! 

In de zomer van 2022 trapte Stichting Fietsmaatjes Woerden het avontuur af met twee duofietsen in de stad Woerden. Hiermee biedt de Stichting mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, de kans om samen met een maatje op pad te gaan. Op deze elektrisch-ondersteunde duofietsen genieten ze van gezellige fietstochten, vol gesprekken, prachtig omgevingen en gezonde beweging. Toegewijde vrijwilligers, de fietsmaatjes, begeleiden de ritten. 

Na twee jaar heeft de Stichting een derde duofiets kunnen toevoegen. Deze derde duofiets is mede mogelijk gemaakt met financiële hulp van het Richard Hoogland Fonds. Dit voorjaar zijn de eerste fietstochten met deze derde duofiets vanuit Kamerik gestart.

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.