Menu Toggle

Beleef- en beweegtuin geopend

Careyn heeft in het voorjaar, met steun van het Richard Hoogland Fonds, de aanleg van een beleef- en beweegtuin gerealiseerd. De tuin grenst aan zorgcentrum Tamarinde in Utrecht. De toestellen in de beweegtuin stimuleren op een laagdrempelige wijze het met plezier buiten in beweging zijn. Daarnaast wordt ook de fysieke gesteldheid van mensen, zoals uithoudingsvermogen, coördinatie, balans, kracht en lenigheid op pijl gehouden of zelfs verbeterd. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen in een beweegtuin aan de ene kant leidt tot meer sociale interactie tussen bewoners onderling en aan de andere kant tussen bewoners en begeleiding.

De beweegtuin is voor iedereen toegankelijk en richt zich vooral op senioren uit de wijk. Een beweegtuin stimuleert oudere mensen om regelmatig, ongedwongen én met plezier te bewegen. Buiten! Daarnaast laten oefeningen zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven, wat iemands zelfredzaamheid weer bevordert.  De beweegtuin richt zich op wat iemand nog wél kan! Ook als iemand rolstoelafhankelijk is of één of meerdere lichaamsdelen minder goed kan bewegen.

Careyn voorziet – naast veel bewegen –  ook een sociale functie voor de tuin. Het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Doet iemand liever wat anders dan bewegen op toestellen? Ook dan kunnen mensen deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd in de tuin. Zo kan er geholpen worden met tuinieren, het plukken van het fruit van de fruitbomen of gewoon lekker genieten van de siertuin!

Foto beweegtuin volgt. 

Op onze pagina met gehonoreerde aanvragen vindt u een overzicht van projecten en initiatieven die door het Richard Hoogland Fonds worden gesteund. Wilt u weten of uw project of initiatief in aanmerking komt voor financiële steun? Doe de QuickScan.