Menu Toggle

Heb jij het beste idee om eenzaamheid onder Utrechtse ouderen tegen te gaan?

Eenzaamheid onder ouderen neemt helaas nog steeds toe. Met de Richard Hoogland Prijs daagt het Richard Hoogland Fonds iedereen uit om met voorstellen te komen om onze Utrechtse ouderen uit hun isolement te halen.  Want samen bouwen aan zinvolle relaties voor ouderen in Utrecht is onze missie.

Iedereen kan initiatieven insturen, van zorgprofessional of -vrijwilliger tot student of ondernemer. En natuurlijk ook ouderen zelf!

“Een tandemtocht door het Utrechtse landschap om ouderen samen in beweging te krijgen, een domotica-festival in zorgtehuizen of een interactieve cursus voor mantelzorgers van ouderen met dementie.”

De beste ideeën maken kans op de Richard Hoogland Prijs 2018 en voor de winnaars wordt 25.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld.

Samen bouwen aan zinvolle relaties

Het Richard Hoogland Fonds vindt het belangrijk dat er extra aandacht komt voor ouderen in Utrecht die er alleen voor staan en stelt daarom het prijzengeld beschikbaar.

“Vanuit het Richard Hoogland Fonds vinden wij het erg belangrijk dat we met respect en zorg met onze ouderen omgaan. In Utrecht mag geen enkele oudere zich alleen voelen.”

Uitgewerkte ideeën kunnen tot 24 november 2018 via deze pagina worden ingestuurd. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, onder andere op haalbaarheid, impact en hoe vernieuwend ze zijn. Aan de hand van de beoordeling wordt het prijzengeld à 25.000 euro verdeeld over de beste ideeën.

Belangrijke data

Verschillende data zijn belangrijk bij het verkiezen van één of meerdere winnaars van de Richard Hoogland Prijs:

Over het Richard Hoogland Fonds

Voor het Richard Hoogland Fonds staat het welzijn van ouderen in Utrecht op één. Daarom stelt het Richard Hoogland Fonds geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. We zetten inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Hiervoor werken we met veel zorg samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, professionals en vrijwilligers.


Wedstrijd | Deelnemen | Wedstrijdvoorwaarden | Veelgestelde Vragen | Contact: wedstrijd@richardhooglandfonds.nl