Menu Toggle

Gehonoreerde aanvragen

Voor het Richard Hoogland Fonds staat het welzijn van ouderen in Utrecht op één. Daarom stelt het Richard Hoogland Fonds geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. We zetten inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Hiervoor werken we met veel zorg samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, professionals en vrijwilligers.

Door het Richard Hoogland Fonds werden de volgende projecten en instellingen financieel ondersteund:

V.l.n.r.: Elke Uijtewaal & Wilbert van de Kamp (beiden Omapost), Wim Verkerk (voorzitter Richard Hoogland Fonds), Maarten van Ooijen (wethouder maatschappelijke ondersteuning Gemeente Utrecht), Gerdi Keeler & Willem Brouwer (Sharing Stories)

Omapost en Sharing Stories hebben beste ideeën tegen eenzaamheid onder Utrechtse ouderen

Januari 2019

Omapost en Sharing Stories zijn de winnaars van de Richard Hoogland Prijs 2019. De jury koos deze twee initiatieven om de Utrechtse ouderen actief bij de samenleving te blijven betrekken uit 39 inzendingen.

Lees verder..

Ga toch fietsen!

Juli 2018

Woensdag 11 juli werden de duo- en rolstoelfiets van Huize Het Oosten feestelijk in gebruik genomen. Bestuurder Mart van de Lisdonk fietste samen met een vrijwilliger door een prachtig lint en maakten, onder luid applaus, het eerste officiële ritje op de duo-fiets.

Lees verder..

Denkkracht Utrecht denkt mee over ouderenzorg

April 2018

Op vrijdagavond 6 april was Denkkracht Utrecht te gast in de Tuindorpkerk om mee te denken met het Richard Hoogland Fonds. De avond werd afgetrapt aan de hand van de huiswerkopdracht, waarin de deelnemers toelichten hoe volgens hen het verzorgingstehuis van de toekomst er uit moet zien. Er kwamen verschillende leuke ideeën aan bod, van robotisering in de zorg tot aan gemengde woonvormen.

Lees verder..

Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen samen met kerst

December 2017

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn hebben nauwelijks sociale contacten. Vele van hun zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseert zij door het hele land kerstdiners. Maar liefst 5.000 ouderen krijgen een volledig diner aangeboden. Ook voor ouderen uit Vleuten/De Meern en Leidsche Rijn wordt een kerstdiner georganiseerd.

Lees verder..

Conferentie ‘Ouderen, wat houdt ze bezig?’

Mei 2017

Ouderen wonen tegenwoordig langer zelfstandig, indien nodig met hulp, zorg en ondersteuning. Gemeenten zijn verantwoordelijk om, samen met uitvoerende instanties, invulling te geven aan het beleid dat daarin voorziet. Doorgaans beperkt zich dat tot vooral praktische zorg en ondersteuning, terwijl juist bij ouderen meer behoefte kan ontstaan aan een diepgaand gesprek, tijd en aandacht voor hun levensvragen of hun zoektocht naar de zin van het leven.

Lees verder..