Menu Toggle

Gehonoreerde aanvragen

Voor het Richard Hoogland Fonds staat het welzijn van ouderen in Utrecht op één. Daarom stelt het Richard Hoogland Fonds geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. We zetten inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Hiervoor werken we met veel zorg samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, professionals en vrijwilligers.

Door het Richard Hoogland Fonds werden de volgende projecten en instellingen financieel ondersteund:

Zorg- en Wooncentrum De Haven creëert met de Beleeftuin veilige buitenomgeving voor bewoners

December 2019

Het project van Zorg- en Wooncentrum De Haven met als naam de Beleeftuin heeft als doel om een veilige buitenomgeving te creëren voor de bewoners. Buitenlucht en buiten zijn is namelijk van essentieel belang voor een gezond leven.

Lees verder..

Aan de slag met instrumenten en computers

Oktober 2019

Het Grijze Koppen Orkest van Stichting AxionContinu en Start Samen van KlikStart zagen de voorbije maanden hun aanvraag gehonoreerd worden. Samen iets doen, muzikaal of digitaal, staat centraal in beide projecten.

Lees verder..
Medische start-up SyncVR met pilot in het Diakonessenhuis

Zintuigen gemeenschappelijke deler in nieuwe ronde honoreringen

Augustus 2019

De projecten van SyncVR, Stichting Happy Motion en Huize Het Oosten hebben met respectievelijk aandacht voor zien, horen en voelen een mooie gemeenschappelijke deler: de zintuigen.

Lees verder..

Gehonoreerde projecten brengen ouderen samen

Juli 2019

Aanvragen van drie verschillende organisaties ontvangen deze maand een bijdrage van het Richard Hoogland Fonds: projecten van Stichting VanHarte, Stichting Senior&Student en Stichting Thuishuis Woerden.

Lees verder..

Sharing Stories verbindt ouderen via bijzondere spelvorm

Juni 2019

Gerdi Keeler en Willem Brouwer van Centrum Sociaal Vitaal wonnen in januari 2019 met Sharing Stories de Richard Hoogland Prijs 2019. Ouderen die zich eenzaam voelen krijgen via de bijzonder spelvorm op speelse wijze de gelegenheid om positieve ervaringen van hun leven met anderen te delen.

Lees verder..