Menu Toggle

Gehonoreerde aanvragen

Voor het Richard Hoogland Fonds staat het welzijn van ouderen in Utrecht op één. Daarom stelt het Richard Hoogland Fonds geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid voorkomen en bestrijden, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten. We zetten inspirerende plannen om in concrete activiteiten. Hiervoor werken we met veel zorg samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, professionals en vrijwilligers.

Door het Richard Hoogland Fonds werden de volgende projecten en instellingen financieel ondersteund:

MemoryLane verbindt ouderen digitaal tijdens de coronacrisis

April 2020

De MemoryLane maakt het mogelijk om ouderen met een klein netwerk of een netwerk op afstand digitaal te verbinden met familie of mantelzorgers. Deze voor (analoge) ouderen ontwikkelde tablet ziet eruit als een digitaal fotolijstje.

Lees verder..
utrechts stadsdichtersgilde eenzame uitvaarten

Tot het eind tegen de eenzaamheid

Februari 2020

Als na het overlijden van een inwoner van Utrecht zich geen familie of bekenden melden, wordt door het Utrechts Stadsdichtersgilde een Eenzame Uitvaart geregeld.

Lees verder..
Medische start-up SyncVR met pilot in het Diakonessenhuis

SyncVR werkt aan sneller herstel ouderen

Januari 2020

Op de afdeling Ouderengeneeskunde van het Diakonessenhuis wordt, in samenwerking met medische start-up SyncVR, onderzocht of ouderen met een Virtual Reality-bril langer op een hometrainer fietsen.

Lees verder..
Omapost

Omapost koppelt jong aan oud met activiteiten in Utrecht

December 2019

Een middagje zeefdrukken, de geschiedenis van de Riverenwijk ontdekken of een 3-gangendiner met Oud-Hollandse ingrediënten gekookt door een jonge chef. Zomaar een greep uit de activiteiten die Omapost de afgelopen maanden in Utrecht heeft georganiseerd.

Lees verder..

Zorg- en Wooncentrum De Haven creëert met de Beleeftuin veilige buitenomgeving voor bewoners

November 2019

Het project van Zorg- en Wooncentrum De Haven met als naam de Beleeftuin heeft als doel om een veilige buitenomgeving te creëren voor de bewoners. Buitenlucht en buiten zijn is namelijk van essentieel belang voor een gezond leven.

Lees verder..